Nemogoče! Hruška v juhi? To je res neverjetna kombinacija, ki pa bo zagotovo navdušila tudi najbolj zahtevne kuharje
Že veste, kaj boste danes skuhali za večerjo? Če ste še vedno v dilemi, vam predlagamo, da poskusite s čudovito lečino juho s hruškami. Da, prav ste prebrali, nismo se zmotili. Ta zares sicer nenavadna kombinacija sestavin je resnično slastna in bo navdušila tudi najbolj zahtevne ljubitelje juh. Predstavljamo vam recept za to nenavadno kombinacijo.
Za pripravo te nenavadne juhe boste potrebovali naslednje sestavine:
150 g leče
1 srednje velika hruška
1 čebula
2 stroka česna
1 žlica olja
sol in poper po okusu
Priprava
Lečo sperite pod tekočo vodo in jo nato namočite za vsaj 30 minut Medtem ko se leča namaka, narežite čebulo in česen na drobno. V ponvi segrejte olje in na njem prepražite čebulo in česen, da postaneta mehka in rahlo rumena. Dodajte lečo in jo pražite še nekaj minut. Nato dodajte narezano hruško in prelijte z vodo ali jušno osnovo. Juho kuhajte na zmernem ognju približno 30 minut, ali dokler leča ni mehka. Na koncu juho začinite s soljo in poprom.
Nasveti
Če želite, lahko hruško olupite ali pa jo pustite kar z lupino.
Če želite, lahko juhi dodate tudi druge začimbe, na primer timijan, origano ali majaron.
Juho lahko postrežete s kruhom, kislo smetano ali jogurtom.
Lečja juha s hruško je odlična jed za hladne zimske dni. Je slastna, nasitna in hranilna. Pa dober tek!
(Foto: Getty Images)