Jesenska razvajanja: Naredite nekaj za svoje zdravje z zdravo korenčkovo juho za hladne dneve

Jesen nas je že dodobra objela s svojimi hladnimi rokami, zato je zdaj idealen čas, da razvajamo svoje brbončice s toplimi in okusnimi jedmi. Ko temperature padejo, se pogosto odločimo za jedi, ki nas ne le ogrejejo, temveč tudi negujejo od znotraj. Med številnimi možnostmi, ki združujejo okus in zdravje, izstopa korenčkova kremna juha. Ta slastna jed ni le popolnoma prilagojena jesenskemu vzdušju, temveč tudi bogata z vitamini in hranili, ki so še posebej dobrodošla v hladnejših dneh.
Recept za jesensko korenčkovo kremno juho:
Sestavine:
500 g svežih korenčkov
1 čebula
2 srednje velika krompirja
1 liter zelenjavne jušne osnove
Sol, poper, sveža zelišča po okusu
Žlica olivnega olja
Postopek:
Na žlici olivnega olja prepražimo sesekljano čebulo do zlato rumene barve.
Dodamo narezane korenčke in krompir, premešamo in pražimo še nekaj minut.
Zalijemo z zelenjavno jušno osnovo ter kuhamo, dokler zelenjava ni popolnoma mehka.
Vsebino lonca zmiksamo v kremno juho.
Po okusu dodamo sol, poper in sveža zelišča (npr. peteršilj).
Postrežemo toplo in uživamo v okusu jeseni.
S tem preprostim receptom boste ne le razvajali svoje brbončice, temveč tudi podprli svoje zdravje v tem prehodnem obdobju. Pridružite se čarom jeseni s to okusno korenčkovo juho. Pa dober tek!
Foto: Canva