Nasvet, kako nam lahko kanček kisa olajša kuhanje

Kis je vsestransko uporabna sestavina v kuhinji, ki nam lahko služi tudi kot pripomoček za pomivaje ali pranje. Razkrivamo vam še dve zelo uporabni lastnosti kisa, ki vam bosta olajšali delo v kuhinji.
Pri pripravljanju poširanih jajc je kis zelo uporaben pripomoček. Če dodate kis v vrelo vodo, v kateri boste poširali jajca, se bo beljak lepše in čvrsteje strdil. Vodi dodajte kis in jo zavrite. Z metlico ustvarite vrtinec in vanj vlijte jajce. Kuhajte toliko časa, da beljak čvrsto zakrkne.
Ali ste vedeli, da lahko z dodatkom kančka kisa lažje olupimo jajčno lupino?
Dodajanje kisa v vrelo vodo pri kuhanju jajc bo olajšalo njihovo lupljenje. Kislina, ki jo kis doda jajcu, naj bi pomagala razgraditi jajčno lupino. Kis preprečuje tudi lepljenje lupine na beljak, zato bo jajce veliko lažje olupiti. Če želite preizkusiti to metodo, sledite navodilom:
V posodo nalijte vodo, v kateri boste kuhali jajca. Vodi dodajte eno žlico kisa in jo segrejte do vrelišča. Bolje je, če izberete blagi kis namesto alkoholnega. Jajca potopite v vrelo vodo s kisom in jih skuhajte po okusu. Kuhana jajca odcedite in jih nekoliko ohladite. Lupljenje bo zelo zelo hitro in enostavno.

S to metodo kuhanja jajc se lahko poslovite se od kupov drobnih koščkov jajčne lupine.
Foto: freepik.com