Ali ste vedeli, kako preprosta je priprava veganskega sušija? To je recept

To je pravi rastlinski preobrat japonske klasike! Z razvijanjem svetovne kulinarike se spreminjajo tudi tradicionalne jedi. Veganski suši je domiselna alternativa japosnkemu tradicionalnemu sušiju, ki vsebuje živalske sestavine.
Suši je zelo razširjena in popularna jed iz Japonske. Danes pa nam ga lahko postrežejo že v skorjah vseh restavracijah po celem svetu. Različic sušija je ogromno, zdaj pa se jim je pridružila še veganska različica, ki ni le okusna, temveč tudi bolj trajnostna izbira za okolje.
V veganskem sušiju namesto rib najdemo pisano paleto sveže zelenjave. Čičerika, avokado, kumare, korenje in paprika posnemajo okuse in teksturo tradicionalnega sušija.

Veganski suši slavega kuharja
Tudi Gordon Ramsay, slavni kuhar, se poslužuje veganskih različic tradicionalne japonske jedi! Pripravil je okusen suši, katerega vse sestavine so veganske.
Veganski suši je še vedno sestavljen iz morskih alg in riža. Gordon pa si je za nadev izbral svežo zelenjavo, ki je popestrila okus in videz sušija.
Veganski suši lahko popestrite s številnimi omakami, kot so sojina omaka, tamari in teriyaki. Za dodatno ostrino pa izbirajte med wasabijem in mariniranim ingverjem. Uživajte v kulinaričnem raziskovanju veganskega sušija. Dober tek!
Foto: Instagram/gordongram