Ta čisto preprost trik bo vaše pivo naredil v še boljše kot kadarkoli prej!

Ste že kdaj poskusili dodati malo pekoče omake v svoje pivo? Če niste, ste kar veliko zamudili! Ta preprosta sprememba lahko tudi poceni pivo dvigne na povsem novo raven Kako pa to deluje? Pekoča omaka doda pivu nekaj dodatne globine in kompleksnosti. Lahko pa tudi pomaga uravnotežiti sladkobo in hmeljeve note piva. Seveda pa ni kar vsako pivo primerno za pekoče omake. Bolje se obnesejo lažja, bolj pitna piva, kot so npr. lagerji ali pale ale. Če pa ste ljubitelji temnejših, bolj aromatičnih piv, lahko poskusite tudi z njimi. Odločitev je povsem vaša.
Pri izbiri pekoče omake je tudi zelo pomembno, da izberete takšno, ki ni preveč močna. Če ste začetnik, lahko začnete z manjšo količino in nato dodate še več, če želite.

Tukaj je nekaj nasvetov za dodajanje pekoče omake v pivo:
– Začnite z majhno količino, približno 1 žlico na liter piva.
– Če uporabljate tekočino pekoče omako, jo dodajte neposredno v pivo.
– Če uporabljate suho pekočo omako, jo najprej razredčite z vodo ali pivom.
– Lahko tudi poskusite s pekoče omako iz čilijev, ki so lokalno pridelani.
Tukaj je še nekaj predlogov za pekoče omake, ki se dobro obnesejo v pivu:
– Sriracha omaka
– Tabasco omaka
– Habanero omaka
– Čili omaka iz rdečega čilija
– Čili omaka iz zelenega čilija
Pri naslednji priliki, ko boste posegli po pivu, poskusite dodati malo pekoče omake. Morda boste presenečeni, kako dobro se ta kombinacija ujema!
(Foto: Getty Images)