Predlagamo vam čokoladno torto z burbonom – to je res nekaj, kar morate poskusiti!
Čokoladna torta je ena izmed najbolj priljubljenih sladic na svetu. Je okusna, kremna in lahko jo pripravite na različne načine. Če pa želite, da bo vaša čokoladna torta še bolj posebna, ji dodajte malce burbona. Burbon je ameriški viski, ki je narejen iz koruznega sladkorja. Ima bogat, karameliziran okus, ki se odlično ujema s čokolado. Ko burbon dodate čokoladni torti, ji dodate dodatno globino okusa in aromo.
Tukaj je nekaj razlogov, zakaj bo vaša čokoladna torta odlična z malce burbona:
Burbon daje čokoladi bogatejši okus: Če ste kdaj poskusili čokoladno torto brez burbona in z burbonom, veste, da je razlika ogromna. Burbon čokoladi doda dodatno globino okusa, ki jo naredi še bolj okusno.
Burbon daje čokoladi aromo: Burbon ima bogat, karameliziran okus, ki se odlično ujema s čokolado. Ko burbon dodate čokoladni torti, ji dodate dodatno aromo, ki jo naredi še bolj privlačno.
Burbon naredi čokoladno torto bolj kremno: Burbon vsebuje alkohol, ki pomaga, da se sestavine čokoladne torte bolje povežejo. To lahko povzroči, da je torta bolj kremna in sočna.
Če želite dodati burbon v čokoladno torto, ga lahko dodate na več načinov. En način je, da ga vmešate v testo za torto. Drug način je, da ga prelijete po torti, preden jo postrežete.
Tukaj je recept za čokoladno torto z burbonom:
Sestavine
– 120 gramov temne čokolade
– 100 gramov masla
– 2 jajci
– 100 gramov sladkorja
– 100 gramov moke
– 1/2 žličke pecilnega praška
– 1/4 žličke soli
– 1/4 skodelice burbona
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V skledi stopite čokolado in maslo. V drugi skledi stepite jajci in sladkor, dokler ne postanejo penasta. Jajčni mešanici dodajte stopljeno čokolado in maslo. V tretji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol. Moko postopoma dodajate k jajčni mešanici, pri tem pa nenehno mešajte. Na koncu dodajte še burbon in še enkrat premešajte. Testo vlijte v namaščen in pomokan pekač. Pecite 25-30 minut oziroma dokler torta ni pečena. Torto pustite, da se ohladi, preden jo prerežete in postrežete.
Torej, dodajte malce burbona vaši naslednji čokoladni torti in videli boste, kako bo izboljšal njen okus.
(Foto: Getty Images)