Ali ste vedeli, da je lahko rezanje ananasa tako enostavno? To je preprosta tehnika, ki jo morate preizkusiti

Rezanje ananasa se lahko zdi zahteven proces, ki vodi v pravi nered, zato je pomembno, da sledite tem navodilom za pravilno lupljenje in rezanje ananasa. To je preprosta tehnika, ki vam bo olajšala rezanje ananasa.

Potrebovali boste: Svež ananas, leseno desko za rezanje, oster nož, posodo
Ananas naprej sperite pod hladno tekočo vodo, da se znebite morebitne nečistoče.
Ananas položimo vodoravno na leseno desko za rezanje in mu odrežemo vrhnji in spodnji del. Ananas postavimo po konci in ga prerežemo na pol.
Z nožem izrežemo trdo sredico ananasa, tako da zarežemo poševno z obeh strani. Trde sredice se znebimo na obeh polovicah ananasa. Zdaj ananas razrežemo na četrtine.
V vsako četrtino naredimo zareze, kot prikazuje posnetek. Z roko primemo vrhnji del ananasa in zarežemo v spodnji del, tik nad lupino. Pri tem koraku moramo biti previdni, da nam nož ne zdrsne. Ko to storimo, nam ostanejo koški ananasa in lupina. Lupino zavržemo, koščke ananasa pa serviramo ali uporabimo v receptu.
Ananasove koščke takoj postrezite ali pa jih shranite v hladilniku v neprodušni posodi za poznejšo uporabo.
Recepti, ki vsebujejo ananas:
Foto: freepik.com