To so recepti najbolj priljubljenih juh v Evropi!

Vreme se je pričelo ohlajati in nastopila so topla oblačila. To pomeni, da smo že zakorakali v sezono domačih juh! Da si v teh hladnih dneh pričarate kar se da prijetno počutje, smo za vas pripravili seznam treh najbolj priljubljenih juh po Evropi.
V vzhodni Evropi je zelo priljubljena juha iz rdeče pese, ki ji pravijo boršč. Uživamo lahko toplo ali hladno. Juha boršč je znana po živo rdeči barvi, ki jo dobi zaradi pese. Vsebuje pa tudi zelje, krompir korenje, česen, čebulo. Sestavine lahko po okusu tudi prilagajate. Mnogi boršču dodajo tudi govedino ali fižol, da jo naredijo bolj nasitno. Postrežemo jo lahko s kislo smetano in posipamo s koprom.
Juha Avgolemono je domača limonina juha s piščancem in rižem. Izhaja iz Grčije, tudi vas pa bo zagotovo razveselila na hladen in deževen jesenski dan. Ta juha ravno prav nasitna, da vas napolni z eno samo skledo, po njen pa se ne boste počutili težke ali napihnjene. Glavna sestavina je omaka avgolemono. To je kremasta kombinacija vroče piščančje juhe, jajc in limoninega soka.

To pa je španska juha, ki je popolna kombinacija enostavnega, nasitnega in slanega. Osnove te juhe je česen, zato jo imenujemo česnova juha. Dodamo pa ji tudi oljčno olje in papriko.
Sestavine:
- Olivno olje
- Česen
- Jajce
- Belo vino
- Piščančja ali zelenjavna juha
- Sol
Priprava
Segrejte olivno olje in mu dodajte narezan česen. Ko zadiši, mu prilijte vino in kuhajte približno 3 minute, da se mešanica nekoliko zgosti.
Dodajte papriko in sol ter mešajte približno minuto. Prilijte juho, premešajte in kuhajte še 15 minut. Na koncu vzemite dve jajci in ju razžvrkljate v manjši skledi.
Počasi ju vlijte v juho in premešajte, da nastanejo nitke iz jajc. Juho servirajte s hrustljavim kruhom. Dober tek!

To so 3 priljubljene juhe, ki se odlično prilegajo na jesenske dni, zato se čimprej preizkusite v pripravi teh dobrot.
Foto: freepik.com