To so nasveti, kako se znebiti odvečne maščobe v jedeh
Kuhanje okusnih jedi je prava umetnost, vendar moramo paziti, koliko olja zaužijemo med prehranjevanjem. Ni nujno, da se naše jedi utapljajo v nepotrebnih oljih, saj ima odvečna maščoba slab vpliv na naše zdravje. Tukaj je nekaj praktičnih nasvetov, kako se izogniti odvečnemu olju v jedeh.
Če pri kuhanju uporabljate olje, hrano po kuhanju položite na papirnate brisače. Te bodo vpile veliko odvečnega olja, ki bi ga vi drugače zaužili.
Namesto cvrtja v olju se raje odločite za peko v pečici ali v zračnem cvrtniku. Te dve metodi zahtevata minimalno količino olja, vašim jedem pa še vseeno zagotovita hrustljavo teksturo.
Tudi cvrtje v ponvi z neprijemljivo prevleko je odlična rešitev, če se želite izogniti pretirani uporabi olja. Za kuhanje na takšni ponvi potrebujemo manj olja, hrana pa se ne prijema.
Zdrava alternativa je tudi pečenje na žaru Odvečna maščoba bo odtekla skozi rešetke žara, hrana pa bo bolj aromatična. Okus hrane z žara lahko izboljšate tudi s predhodnim mariniranjem.
To je nekaj preprostih metod, kako se izogniti odvečni maščobi. Pomembno je tudi, da upoštevamo recepte, ki zahtevajo minimalne količine olja.
Foto: pexels.com