Ideja za današnje hitro nedeljsko kosilo: Piščančji nadevani zrezki s pirejem in špinačo
Nedeljska kosila so vedno odlična priložnost za družinsko povezovanje in skupno uživanje ob okusni hrani. A kaj, ko včasih nimamo veliko časa za pripravo bolj kompleksnih jedi. Zato smo za vas pripravili idejo za hitro in enostavno nedeljsko kosilo, ki bo navdušilo vašo družino. Ne glede na to, ali imate malčke ali najstnike, bo to kosilo zadovoljilo vse člane družine.
Piščančji nadevani zrezki so odlična izbira, saj so okusni, sočni in preprosti za pripravo. Poleg zrezkov smo dodali še kremast pire krompir in svežo špinačo, da bo obrok lepo uravnotežen.
To nedeljsko kosilo se pripravi v zgolj 30 minutah, kar vam bo omogočilo več časa za družinsko zabavo. S to jedjo boste ustvarili prijeten in okusen obrok, ki bo družino zbližal in napolnil z energijo za nadaljnje dejavnosti. Pa začnimo.
Sestavine:
4 piščančji zrezki
100 g kremnega krompirja
200 g sveže špinače
1 čebula, nasekljana
2 stroka česna, nasekljana
2 žlici masla
2 žlici olivnega olja
Sol in poper po okusu
Ščepec muškatnega oreščka
Navodila:
Na srednje močnem ognju segrejte olivno olje v ponvi. Dodajte nasekljano čebulo in česen ter pražite, dokler čebula ne postane steklena.
Dodajte špinačo in kuhajte, dokler se ne uleže in pusti odvečno tekočino. Začinite s soljo, poprom in ščepcem muškatnega oreščka.
Medtem pripravite pire krompir. Kremni krompir kuhajte po navodilih na embalaži, nato pa ga zmešajte z maslom in začinite po okusu.
Piščančje zrezke nadevajte s pripravljeno špinačo. Zrezke posolite in popoprajte.
V ponvi segrejte olivno olje, nato pa pecite nadevane piščančje zrezke približno 5 minut na vsaki strani, dokler niso popolnoma kuhani.
Piščančje zrezke s pire krompirjem in svežo špinačo lepo servirajte.
In to je to. To hitro nedeljsko kosilo je odlična izbira za družinsko srečanje. Okusni piščančji nadevani zrezki z mehkim krompirjevim pirejem in svežo špinačo bodo zadovoljili brbončice vseh družinskih članov. Uživajte v prijetnem kosilu in kakovostnem družinskem času!
(Foto: Shutterstock)