Zrezek Milanese je čisto preprost recept za najboljšo gurmansko poslastico!
Zrezek Milanese je priljubljen italijanski zrezek, ki je znan po svoji tanki, hrustljavi skorjici in sočni notranjosti. Ta zrezek je priljubljen tako v Italiji kot po vsem svetu. Njegovo ime izvira iz mesta Milano, kjer je bil prvič pripravljen. Tradicionalno se pripravi iz teletine, vendar ga lahko pripravimo tudi iz svinjine ali perutnine. Telečji zrezek Milanese je najbolj okusen, vendar je tudi svinjina ali perutnina dobra izbira. Pri izbiri mesa je pomembno, da je meso sveže in dobro kakovosti.
Priprava
Za pripravo zrezka Milanese potrebujete:
– 1 zrezek teletine, svinjine ali perutnine
– 1 jajce
– 100 g drobtin
– sol in poper po okusu
– olje za cvrtje
Priprava
Zrezek posolite in popoprajte. Jajce razžvrkljajte v skledi. Drobtine premešajte s soljo in poprom. Zrezek najprej povaljajte v jajcu, nato v drobtinah. V ponvi segrejte olje in vanj položite zrezek. Cvrtje na obeh straneh traja približno 2 minuti, oziroma dokler zrezek ni zlato rjav in hrustljav.
Serviranje
Zrezek Milanese lahko postrežete s pomfritom, solato ali omako.
Še nekaj nasvetov za pripravo:
– Zrezek naj bo zelo na tanko narezan, da se enakomerno speče.
– Drobtine naj bodo dobro ocvrte, da bodo hrustljave.
– Zrezka ne cvrite preveč, zato da ne bo presuh.
– Če želite, da bo zrezek še bolj sočen, ga lahko pred cvrtjem marinirajte v mleku ali limoninem soku.
Pa dober tek!
(Foto: Getty Images)