Solata s tuno v avokadu je nova kulinarična zanimivost
Solata s tuno je evergreen klasika, ki je vedno dobra izbira. Je lahka, sveža in nasitna, hkrati pa je tudi zelo vsestranska. Lahko jo postrežete za kosilo ali večerjo, kot prilogo ali pa kot povsem samostojno jed. Če želite da bo vaša solata s tuno še bolj kremasta, jo postrezite kar v avokadu. Avokado je bogat z zdravimi maščobami, ki so odlične za naše telo. Poleg tega je avokado zelo okusen in daje solati prijeten tropski priokus.
Recept za solato s tuno v avokadu
Sestavine
– 1 pločevinka tunine
– 1 avokado
– 1/2 kumare
– 1/2 paradižnika
– 1/4 rdeče čebule
– 1 žlica limoninega soka
– 1 žlica oljčnega olja
– Sol in poper po okusu
Priprava
Avokado razpolovite, odstranite koščico in ga narežite na rezine. Kumaro in paradižnik narežite na kocke, čebulo pa na tanke rezine. V skledi zmešajte tunino, avokado, kumaro, paradižnik, čebulo, limonin sok, oljčno olje, sol in poper. Solato postrezite v avokadovih lupinicah.
Še dodatni nasveti
– Za bolj pikantno solato dodajte nasekljan česen ali pekočo papriko.
– Če želite, lahko solato postrežete tudi z drugimi dodatki, kot so jajca, rukola, špinača ali oreščki.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)