Zamrznjeno meso je prava nočna mora vseh gospodinj! Ampak tudi za to obstaja hitra in preprosta rešitev
Zračni cvrtnik je priročna naprava, ki nam omogoča, da pripravimo hrano hitro in brez veliko maščobe, se strinjate?. Ampak kaj, če nimamo časa, da bi meso odtajali? Ali lahko tudi zamrznjeno meso pripravimo v zračnem cvrtniku? Odgovor je da! Zračni cvrtnik je odlična izbira za pripravo zamrznjenega mesa. Meso se v njem hitro in enakomerno speče, ne da bi se pri tem izsušilo.
Tukaj je nekaj nasvetov za pripravo zamrznjenega mesa v zračnem cvrtniku:
– Meso pred pripravo odtajajte le toliko, da se rahlo zmehča. Če ga odtajate preveč, bo zagotovo izsušeno.
– Meso pred pripravo začinite po vašem okusu.
– Meso pecite na višji temperaturi (200-220 °C) za krajši čas.
Tukaj je še nekaj receptov za pripravo zamrznjenega mesa v zračnem cvrtniku:
Piščančji fileji: Meso razporedite v eno plast v zračnem cvrtniku in pecite 12-15 minut, oziroma dokler ni pečeno po vašem okusu.
Piščančje perutničke: Meso razporedite v eno plast v zračnem cvrtniku in pecite 15-20 minut, oziroma dokler niso lepo zlato rumeno zapečena.
Mesne kroglice: Meso razporedite v eno plast v zračnem cvrtniku in pecite 15-20 minut, oziroma dokler niso pečene po vašem okusu.
Torej, zračni cvrtnik je odlična izbira za pripravo zamrznjenega mesa. Meso se v njem hitro in enakomerno speče, ne da bi se izsušilo. Priporočamo vam, da poskusite!
(Foto: Getty Images)