Koristni nasveti za vsakogar! Nekaj stvari, ki bi jih morali vedeti o svežih ribah
Ribe so lahko zdrava in okusna hrana, ki jo je v Sloveniji mogoče dobiti skozi vse leto, če so bile seveda ulovljene v čistem okolju. Če želite uživati v svežih ribah, je zelo pomembno, da veste, kako jih prepoznati.
Tukaj je nekaj preprostih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri nakupu svežih rib:
Izberite lokalno ribarnico: Ribe, ki so ulovljene in predelane v Sloveniji, so ponavadi običajno bolj sveže od rib, ki so bile uvožene iz tujih držav. Povsem logično …
Preglejte škrge: Sveže ribe imajo živo rdeče ali rožnate škrge, ki so čvrste in ne odpadajo.
Preverite oči: Sveže ribe imajo bistre, izbočene oči.
Preglejte kožo: Sveže ribe imajo gladko in sijočo kožo.
Preglejte meso. Sveže ribe imajo prožno meso, ki se ne lomi.
Preverite vonj: Sveže ribe imajo nežen, morsko-sladek vonj.
Če ribe ne izpolnjujejo vseh teh kriterijev, je bolje da jih sploh ne kupite.
Tukaj je še nekaj dodatnih nasvetov za nakup svežih rib:
Ribe kupujte iz hladilnika: Ribe naj bodo shranjene na temperaturi od 0 do 2 stopinj Celzija.
Ribe kupite takrat, ko jih boste pripravili: Ribje meso se lahko zelo hitro kvari, zato ga je najbolje pripraviti v 24 urah po nakupu.
Upamo, da vam bodo ti nasveti pomagali pri nakupu svežih rib!
Priporočilo za domače kuharje: Če želite biti prepričani, da kupujete sveže ribe, lahko vedno vprašate ribiča ali prodajalca o izvoru rib in času ulova.
(Foto: Getty Images)