Kaj skuhati za noč čarovnic? To je recept znane slovenske kuharice
“Popolno jesensko simpl kosilo.”
Znana slovenska kuharica Ana Žontar je z nami delila super idejo za jesenski obrok, ki ga lahko pripravimo za noč čarovnic. Pripravila je njoke v pečeni bučni omaki z mocarelo.
Potrebujete:
- Njoke
- Hokaido bučo
- Olivno olje
- Česen
- Papriko v prahu
- Sol in poper
- Parmezan
- Mocarelo
Postopek:
Bučo prepolovimo in ji odstranimo semena. Takšno razrežemo in dodamo v skledo. Dodamo sol, olje, sladko papriko in poper/čili. Premešamo. Razporedimo po pekaču. Dodamo glavico česna, ki smo ji vrhnji del odrezali.
Položimo v pečico na 190 stopinj za 45-60 minut, da se buča lepo zapeče. Takšno razporedimo v mikser. Iz glavice česna iztisnemo pečen česen.
V slani vodi skuhamo njoke. V mikser k buči dodamo mocarelo, parmezan in vsaj nekih 10 žlic vode v kateri smo skuhali njoke. Zmiksamo v omako. Dodamo sol in poper po okusu in zmešamo s kuhanimi njoki.
Na vrh dodamo še kakšno svežo mocarelo in postrežemo.
Dober tek!
Foto: Instagram/ana.zontar