Recept kuharskega mojstra: Polnjen krompir v zračnem cvrtniku
Zračni cvrtnik je priljubljen kuhinjski pripomoček, ki pripravi hrano s kroženjem vročega zraka, brez olja, zato je zdrava alternativa za tiste, ki želijo uživati cvrto hrano z manj maščobami.
V zračnem cvrtniku lahko pripravimo krompirček, meso, zelenjavo in celo sladice.
Kuharski mojster Jamie Oliver
Jamie Oliver je svetovno znani kuharski mojster, ki na Instagramu deli recepte s svojimi sledilci. Tokrat je v zračnem cvrtniku pripravil krompir, nadevan s kozjim sirom, špinačo in rdečo papriko. Recept je zelo preprost, prilagodite pa ga lahko po svojem okusu.
Recept
Krompir je posolil in premazal z oljem ter ga do mehkega skuhal v zračnem cvrtniku. Prerezal ga je na pol, izdolbel notranjost ter nadeval z mešanico kozjega sira, špinače in paprike. Nadevan krompir je potresel s parmezanom in ga za nekaj minut vrnil v cvrtnik, da se je hrustljavo zapekel.
Dober tek!
Foto: Instagram/jamieoliver