Ste vedeli, da lahko humus jemo tudi kot toplo jed? Poglejte si idealen recept za topel humus, primeren za prihajajoče hladne dni

Zdaj, ko se bližajo hladnejši dnevi, je prav čas, da razmislite o okusnih toplih jedeh, ki vas bodo ogrele in razvajale. Eden od takih okusov je topel humus. To je idealna jed za srečanja s prijatelji in družabne večere v toplejšem vzdušju.
Kot že vsi vemo je humus priljubljena jed, ki jo običajno postrežemo hladno kot prigrizek ali prilogo. Vendar pa lahko humus uživamo tudi topel, kar doda jedi povsem novo dimenzijo okusa.
Spodaj smo za vas pirpiravili preprost recept za pripravo toplega humusa, ki bo navdušil vaše goste in ustvaril popolno vzdušje za jesenske zabave.
Sestavine:
1 skodelica kuhanega čičerike
2 žlici tahinija (sezamova pasta)
2 žlici oljčnega olja
2 stroka česna, sesekljana
Sok 1 limone
Sol in poper po okusu
1 žlička mletega kumina
2 žlici vode (po potrebi)
Sveže nasekljan peteršilj za okras

Koraki:
V mešalniku združite kuhano čičeriko, tahini, oljčno olje, sesekljan česen, sok limone, sol, poper in mleto kumino. Mešajte, dokler ne dobite gladke paste. Če je zmes pregosta, dodajte malo vode.
Zmes preložite v ponev in jo segrevajte na srednji temperaturi. Pustite, da se mešanica ogreje ter občasno premešajte, da se prepreči prijemanje na dno.
Ko je humus topel (ne vre), ga preložite v servirno posodo.
Pred serviranjem potresite s sveže nasekljanim peteršiljem.
Topel humus ima bogatejši okus in je odlična izbira za hladne dni. Postrezite ga s svežim kruhom, zelenjavo ali na svoj način. Ta preprost recept vam omogoča, da v nekaj minutah uživate v okusni topli različici te priljubljene jedi. Dober tek!
Foto: Shutterstock