Ali znate pripraviti vrhunski burger? Poglejte nasvet za pripravo burgerja, ki bo očaral vaše goste
Pozabite na dolgočasne burgerje iz restavracij – danes se bomo lotili gurmanskega burgerja, ki bo v vaši domači kuhinji ponesel brbončice vaše družine in gostov na nove višine!
Prva naloga: izbira osnovnih sestavin.
Kot pravi ljubitelj burgerjev, veste, da morate izbrati najboljšo mleto meso, ki ga lahko najdete, najbolje je, da je meso gojeno s skrbjo in ljubeznijo. Kaj pa žemljice? Ne uporabite navadnih krhkih kruhkov ampak samo mehke popečene žemljice. Izbira ravno prave vrste kruha je namreč za pripravo vrhunskega burgerja izredno pomembna.
Sedaj začnemo z oblikovanjem mesnih pleskavic, kar je prava umetnost. Pleskavico oblikujte in začinite po svojem okusu. Lahko ste kreativni in dodate ščepec soli in popra, ali pa si privoščite pravo pleskavico z mešanico svojih najljubših začimb. Ko ste pripravljeni za peko, zavihajte rokave in specite svojo mojstrovino na žaru ali v ponvi.
Čas je, da sestavimo burger, pri tem pa vas omejuje samo vaša domišljija. Na dno žemljice položite svež list solate, čisto rezino paradižnika ter doodajte rezino sira. Nato naj bo na vrsti mesna pleskavica! Lahko dodate čebulo, kumarice ali katero koli drugo prilogo po vaši želji. In da ne pozabimo, čez vse to postavite še zgornjo polovico žemlje, ki ste jo pred tem malce popekli na žaru.
Vaš gurmanski burger je sedaj že pripravljen za osvajanje brbončic. Burgerju dodajte svojo najljubšo omako, kot je denimo doma pripravljena majoneza, divja gorčica ali začinjen kečap. Dodajte še prilogo, kot je krompirček ali solata, da bo vaš obrok malce bolj “uravnovešen” in boste še malce poskrbeli za zdravje vaših gostov ali družine.
Pri pripravi burgerjev se zabavajte, bodite kreativni in eksperimentirajte z različnimi kombinacijami sestavin. V svoji domači kuhinji boste kmalu postali pravi mojster burgerjev. In ne pozabite, najpomembnejši sestavni del gurmanskega burgerja je ljubezen do hrane in veselje v kuhanju.
Pa dober tek!
Foto: Freepic