Takšna majoneza je nova kulinarična senzacija!
Prav ste slišali! Javorjev sirup v majonezi je resnična stvar in je pravzaprav zelo okusna. Ta sladko-slankasta začimba je odlična za sendviče, zavitke in celo solate. Toda kako je nastala ta nenavadna kombinacija? Nekateri pravijo, da izvira iz Kanade, kjer je javorjev sirup osnovna sestavina. Drugi menijo, da je nastala v Združenih državah Amerike, kjer je majoneza priljubljen namaz za sendviče. Ne glede na izvor je javorjev sirup v majonezi okusna in vsestranska začimba.
Tukaj je nekaj načinov, kako ga lahko uživate:
– Na sendviču ali zavitku
Na najljubši kruh ali zavitek namažite majonezo z javorjevim sirupom in dodajte najljubši nadev. Za klasični sendvič poskusite purana, slanino in solato. Za bolj drzen zavitek pa poskusite piščanca na žaru, avokado in salso.
– V solati
V svojo najljubšo solato dodajte malo majoneze z javorjevim sirupom, da dobite sladko-slan preliv. To je še posebej okusno za solate s piščancem ali ribami na žaru.
– Kot za pomakanje
V majonezo iz javorjevega sirupa lahko pomakate tudi zelenjavo, krekerje in celo preste. Poskusite ga s korenčkom, zeleno ali kumarami za zdrav prigrizek.
Če iščete torej nekaj malce drugačnega, poskusite z javorjevim sirupom v majonezi. Morda boste presenečeni, kako zelo vam je všeč!
Tukaj je recept za preprosto majonezo iz javorjevega sirupa
Sestavine
– 1/2 skodelice majoneze
– 1/4 skodelice javorjevega sirupa
– 1/4 čajne žličke dijonske gorčice
– 1/4 čajne žličke soli
– 1/4 čajne žličke črnega popra
Navodila
V manjši skledi zmešajte vse sestavine in jih stepite do gladkega. Poskusite in prilagodite začimbe po svojem okusu. Takoj postrezite ali shranite v hladilniku za največ do en teden.
Uživajte!
(Foto: Getty Images)