S tem čisto preprostim trikom bo vaš bananin kruh še veliko bolj boljši in okusnejši!
Bananin kruh je klasična tolažilna hrana, ki je kot nalašč za vsako priložnost. Kako pa ga lahko naredite še boljšega? Obstaja rešiteva! In to zahvaljujoč skrivni sestavini, to je miso pasti. Miso pasta je fermentirana sojina pasta, ki se uporablja v japonski kuhinji. Ima edinstven, slan okus, ki vsaki jedi doda globino in tudi kompleksnost. Še posebej okusna je v bananinem kruhu.
V testo za bananin kruh dodajte žlico ali dve miso paste in presenečeni boste, kako zelo to spremeni okus. Miso pasta bo vašemu bananinemu kruhu dala rahlo slan, umami okus, ki se mu ne boste mogli upreti ne vi in ne vaši znanci. Ko boste naslednjič pekli bananin kruh, obvezno dodajte malo miso paste. Ne bo vam žal!
Še dodaten nasvet
Če želite bananinemu kruhu dati še dodaten pečat, dodajte v testo žličko kajenskega popra. Žarkost kajenskega popra bo odlično uravnotežila sladkost banan in pikantnost miso paste.
Pa dober tek!
(Foto: Getty Images)