Čips na krompirju? Resno? To morate poskusiti!
Krompirček je klasična tolažba, vendar je lahko včasih nekoliko dolgočasen. Če iščete način, kako krompirju dodati nekaj dodatnega navdušenja, ga poskusite obložiti s čipsom! Ta preprost trik bo vaši jedi dal okusen hrustljav okus, ki jo bo dvignil na višjo raven.
Zakaj je čips tako učinkovit?
Čips doda hrustljavost, ki je v lepem kontrastu z mehkim, kremastim krompirjem. Čips doda tudi malo slanosti, ki pomaga uravnotežiti okuse jedi.
Kako lahko to naredite?
Če želite krompirček obložiti s čipsom, ga pred peko preprosto zdrobite na majhne koščke in potresite po vrhu jedi. Uporabite lahko katero koli vrsto čipsa, vendar priporočamo, da uporabite trpežen čips, kot je krompirjev ali tortilja čips.
Nasveti
Za najboljše rezultate uporabite svež čips. Starejši čips bo razmočen in ne bo dodal veliko hrustljavosti. Če uporabljate čips z okusom, pred dodajanjem soli poskusite krompirček zaradi uravnoteženega okusa. Morda je čips že dovolj slan. Krompirju lahko dodate tudi druge dodatke, kot so npr. slanina, sir ali pa drobtine.
Tukaj je recept za krompir s čipsom!
Sestavine
– Krompir (2 kilograma krompirja russet, olupljen in na tanko narezan)
– 1/2 skodelice krepke smetane
– 1/4 skodelice naribanega parmezana
– 1/4 skodelice naribanega sira Gruyère
– 1/4 čajne žličke soli
– 1/4 čajne žličke črnega popra
– 1 vrečka zdrobljenega krompirjevega čipsa
Navodila
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. V veliki skledi zmešajte krompir, smetano, parmezan, sir Gruyère, sol in poper. Dobro premešajte. Mešanico krompirja vlijte v namaščen pekač. Po vrhu krompirja posujte zdrobljen krompirjev čips. Pecite 30 minut ali dokler se krompir ne zmehča in se zlato rjavo obarva. Pred serviranjem pustite, da se za 10 minut ohladi.
Uživajte!
Ta trik je odličen tudi za prelivanje drugih jedi, kot so makaroni s sirom, enolončnice in celo solate. Bodite ustvarjalni in eksperimentirajte!
(Foto: Getty Images)