Ali ste letos že nabirali kostanj? To so ideje, kako ga porabiti
Ali ste letos že nabirali kostanj? Kostanj je vsestranska sestavina, ki jo lahko uporabite v različnih jedeh, tako slanih kot sladkih.
Kostanj je bogat z vlakninami in vitaminom C. Med prazniki ga pogosto pečemo in uporabljamo v juhah, nadevih in sladicah. Kostanj ima manj kalorij in maščob kot drugi oreščki, zato je zdrav prigrizek, ki ne vsebuje glutena in se po vsem svetu uporablja tudi v obliki moke.
To so ideje, kako ga lahko porabite:
Kostanj specite na ognju ali pa ga skuhajte v vreli vodi in uživajte v toplih oreškastih dobrotah jeseni.
Pripravite okusno kostanjevo juho in uživajte v divjih okusih kostanja.
Za kostanjevo rižoto potrebujete riž, kostanj, čebulo, česen, belo vino, zelenjavno juho, parmezan, maslo in žajbelj.
Kostanj lahko tudi kot prigrizek postrežete na krožniku z rezinami sira in salame.
Kostanj lahko uporabite tudi kot edinstveno sestavino v sladici, ki bo razvajala vaše brbončice.