To je zdrava, polnovredna, nasitna vnaprej pripravljena malica po receptu slovenske kuharice
Priprava malice ali kosila vnaprej nam prihrani ogromno časa in olajša vzdrževanje uravnotežene prehrane, zlasti v napornih dneh. Omogoča nam, da sestavine kupimo v točno določenih količinah, to pa zmanjšuje količino zavržene hrane, na dolgi rok pa prihranimo denar, saj kupimo le toliko kot potrebujemo.
Ana Žontar
Znana slovenska kuharica Ana Žontar razkriva recept za zdravo, polnovredno, nasitno in enostavno malico, ki jo pripravimo vnaprej. To je kvinojina čičerikina solata v kozarcu: “Zdrava, polnovredna, nasitna in zlahka pripravljena nekaj dni vnaprej. Lepo počaka v hladilniku za takrat, ko jo potrebujete – naj bo to za v službo ali kaj drugega”
Recept
Sestavine:
- Kvinoja
- Kumara
- Pečena vložena paprika
- Čičerika
- Čebula
- Koruza
- Jabolčni kis
- Česen vv prahu
- Paradižnikov pesto
- Sladka paprika v prahu
- Origano
- Olivno olje
Postopek:
Kvinojo skuhamo v soljenem kropu. Kuhano odcedimo in ohladimo. Kvinojo zmešamo s kisom, origanom, česnom, pestom in sladko papriko. Po okusu jo dosolimo.
Čebulo, pečeno papriko in kumare narežemo na drobno. V kozarčke nadevamo kumare, čebulo, papriko, kvinojo in na vrh zmešano koruzo s čičeriko. Zatesnimo in položimo v hladilnik, kjer lahko solato hranimo vsaj 2-3 dni.
Za serviranje solato stresemo v skledo in jo po okusu solimo, kisamo in ji dodamo olje.
Dober tek!
Foto: Instagram/ana.zontar