Prednosti vloženih paprik in preprost recept slovenske kuharice
Vlaganje pražene paprike bo okrepilo naravne okuse in ustvarilo pikanten ter rahlo dimljen okus, ki bo izboljšal različne jedi. Vložene paprike lahko postrežemo kot dodatek k narezku, solati ali kot prilogo.
Kisanje paprik bo ohranilo njihov rok trajanja. Hranimo jih v zatesnjenih sterilnih kozarcih v suhem in temnem prostoru.
Zaradi nizke vsebnosti kalorij so vložene pečene paprike zdrav dodatek k jedem in prigrizkom.
Slovenska kuharica Ana Žontar
Ana Žontar je znana slovenska kuhariva, ki s svojimi sledilci na Instagramu redno deli preproste recepte.
To je recept za vložene pečene paprike: “Mogoče komu recept čez vikend pride prav.”
Sestavine:
- 2 kg podolgovate paprike
- 380 ml olja
- 250 ml vinskega kisa
- sol
- 5 strokov česna
Postopek:
Kozarčke in pokrovčke steriliziramo. Sama jih položim za 10 minut v segreto pečico na 100 stopinj.
Paprike operemo in dobro osušimo.
Položimo na papir za peko in pečemo na žar funkciji v pečici, da počrnijo. Takšne obrnemo okrog in pečemo spet toliko časa, da počrnijo tudi na drugi strani. Meni je to vzelo cca 30-40 minut.
Pečene položimo v plastično vrečko ali posodico in zatesnimo, da se do toplega ohladijo. Takšne olupimo in jim odstranimo peclje in semena.
V posodo dodamo olje, kis in sol in vse skupaj zavremo. Poskusimo in po okusu dosolimo do dobrega okusa.
Vsako pečeno papriko pomočimo v tekočo mešanico in položimo v kozarček. Med sloji dodajamo narezan česen. Na koncu zalijemo s tekočino in pazimo, da na vrhu pustimo centimeter prost. Dobro zatesnimo in ovijemo v odejo, ter pustimo, da se ohladijo.
Foto: Instagram/ana.zontar