Ne boste verjeli, kako preprosto lahko naredite popolna jajca na oko za vaš zajtrk!

Jajce na oko je klasična jed, ki je priljubljena za zajtrk, kosilo ali večerjo. A če jih ne znate pravilno speči, lahko hitro postanejo suha, gumijasta ali celo brez rumenjaka.
Kako naredite popolno jajce na oko?
Tukaj je nekaj nasvetov, kako narediti popolno jajce na oko
– Uporabite kakovostna jajca. Jajca, ki so sveža, bodo imela bolj okusen in hranilen rumenjak.
– Segrejte ponev na srednjem ognju. Ponev mora biti dovolj vroča, da se jajca hitro spečejo, a ne tako vroča, da se beljaki takoj zažgejo.
– V ponev dodajte malo olja ali masla. To bo pomagalo preprečiti, da bi se jajca prijela za dno ponve.
– V ponev zlijte jajca. Jajca ne smete preveč pretresti.
– Pecite jih približno 2 minuti, ali dokler se beljaki ne strdijo.
– Za dodaten okus lahko jajca na oko posujete s soljo, poprom ali drugimi začimbami.

Trik z vodo!
Eden od trikov, kako narediti popolna jajca na oko, je dodajanje malo vode v ponev. To bo ustvarilo nekaj pare, ki bo pomagala, da bo rumenjak ostal tekoč.
S temi nasveti boste lahko vedno spekli popolna jajca na oko. Tako da naslednjič, ko boste imeli željo po tej okusni jedi, poskusite te predloge
Dodatne informacije:
– Če želite, da bodo beljaki bolj hrustljavi, lahko jajca pečete dlje, približno 3-4 minute.
– Če želite, da bo rumenjak bolj tekoč, lahko jajca pečete manj časa, približno 1-2 minuti.
– Če želite, da bodo jajca na oko bolj okusna, lahko v ponev dodate nekaj kapljic limoninega soka ali česna v prahu.
(Foto: Getty Images)