To je priljubljena različica čipsa, ki ga ne pripravimo iz krompirja
Čips iz testenin je moderen in okusen prigrizek, ki je v zadnjih letih zaslovel po vsem svetu. Pripravimo ga tako, da kuhane testenine pečemo ali cvremo, dokler ne postanejo hrustljave kot čips.
“Popolna izbira za deževni vikend ob dobrem filmu in ob dobri družbi.”
Okusen hrustljavi čips z okusom pice je pripravila znana slovenska kuharica Ana Žontar in z nami delila recept. Postopek priprave je zelo preprost, rezultat pa naravnost odličen. Pripravite svoj makaronov čips!
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 200 g jajčnih peresnikov
- 100 ml kečapa
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlička origana
- 1/2 žličke česna v prahu
- 1 pest parmezana
Postopek:
Pašto skuhamo v soljenem kropu. Odcedimo.
V posodi zmešamo kečap, oljčno olje, origano, česen v prahu in parmezan. Omako zmešamo s kuhano pašto in jo razporedimo po papirju za peko.
V segreti pečici na 180 stopinj na zgornji tretjini pečemo šribližno 20 minut, oziroma dokler pašta ne postane zlato-rjave barve.
Postrežemo.
Pasta čips je edinstven prigrizek za zabave, filmske večere ali kadar koli si zaželite nekaj hrustljavega in okusnega. Uživajte!
Foto: Instagram/ana.zontar