To je prav posebna verzija jajc na oko! Tako jih pripravi Ana Žontar

“Pesto jajca na oko so en mojih najljubših zajtrkov.”
To je preprost zajtrk po receptu kuharice Ane Žontar. Vsi poznamo okusno klasiko – jajca na oko. Ana pa nam je izdala nov način, kako jih pripraviti.
Pesto je klasična italijanska omaka, ki je zaslovela po vsem svetu. Je izjemno vsestranski in ni omejen le na testenine. Uporabljamo ga lahko kot namaz za sendviče in bruskete, kot omako za meso ali ribe na žaru ali pa kot pomakanje zelenjave in kruha. Uporabite pesto pri pripravi jajc na oko, da si popestrite zajtrk.

To je preprost recept za okusen zajtrk, ki ga je vredno preizkusiti.
Sestavine:
- 2 žlički pesta
- 2 jajci
- ščep soli in popra
- Kruh
Postopek:
V ponev, segreto na srednjo do višjo temperaturo (6/9), dodamo pesto. Ko zadiši dodamo jajci in ju posolimo ter popopramo.
Pečemo jih, da večina beljaka zakrkne, nato pa ploščo ugasnemo in ponev pokrijemo še za 1-2 minuti.
Postrežemo.
Dober tek!
Foto: instagram/ana.zontar