Zaradi tega enostavnega trika bo vaš sladoled še veliko bolj okusen!
Če ste ljubitelj sladoleda in gazpacha, potem verjetno želite, da vam ostaneta okusna čim dlje. Pa vam povemo eno majhno skrivnost – postrezite ju v ledeni skledi!
Tako kot je hladno pivo najboljšega okusa v ohlajenem kozarcu, bosta tudi kepica sladoleda ali skleda gazpacha ostala bolj okusna še nekaj dodatnih minut, če ju postrežete v ledeni skledi.
Kako to naredite?
Preden nameravate v jedilnik dodati hladen element, ga čez noč shranite v zamrzovalniku. Nato ga odstranite tik pred serviranjem.
Zakaj to deluje?
Ledena skleda bo pomagala ohranjati temperaturo hladnega elementa, kar bo preprečilo, da bi se hitro stopil ali ogrel. To bo ohranilo njegov okus in teksturo.
Kaj pa če nimam ledene sklede?
Če nimate ledene sklede, lahko uporabite katero koli drugo posodo, ki jo lahko postavite v zamrzovalnik. Lahko uporabite tudi krožnik, ki ga obložite z aluminijasto folijo.
Tukaj je nekaj nasvetov za postrežbo hladnih jedi v ledeni skledi
– Če postrežete sladoled, ga lahko v ledeni skledi postrežete takoj, ko ga odstranite iz zamrzovalnika.
– Če postrežete gazpacho, ga pred postrežbo v ledeni skledi pustite nekaj minut, da se nekoliko ogreje.
– Če postrežete drugo hladno jed, jo lahko v ledeni skledi postrežete takoj ali pa jo pred postrežbo pustite nekaj minut, da se ohladi.
Uživajte v svojem slastnem sladoledu ali gazpachi!
(Foto: Getty Images, Pexels)