Ocvrti sir, ki bo vaša nova skrita zvijača, zaradi katere vam bodo zavidali vsi vaši znanci
Ocvrti sir je priljubljena prigrizek ali priloga, ki ga lahko pripravimo doma v samo nekaj minutah. Vendar pa lahko tudi hitro postane pravo bridko razočaranje, če se vam sir raztopi ali se skorjica lepo ne zapeče. Če želite, da bo vaš ocvrti sir vedno popoln, morate upoštevati nekaj pomembnih trikov.
– Uporabite pravi sir
Za ocvrti sir je najbolje uporabiti mehkejši sir, ki se dobro topi. Priljubljene izbire so ementalec, gavda, mozzarella in čedar.
– Narežite sir na pravilno debelino
Sir narežite na rezine, ki so približno 1 cm debele. Preveč tanke rezine se bodo hitro raztopile, preveč debele pa se ne bodo lepo ocvrle.
– Panirajte sir v dveh slojih
Najprej sir povaljate v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in nazadnje v drobtinah. Paniranje v dveh slojih pomaga ustvariti hrustljavo skorjo.
– Ocvrite sir v vročem olju
Olje segrejte na srednje močno temperaturo. Ko je olje vroče, sir ocvrite približno 2 minuti na vsaki strani, ali dokler ne dobi zlato rjavo barvo.
– Ohladite sir pred serviranjem
Pred serviranjem sir pustite nekaj minut, da se ohladi. Tako bo sir bolj hrustljav.
Tukaj je še nekaj dodatnih trikov, ki vam bodo pomagali pripraviti popoln ocvrti sir:
– Sir lahko pred paniranjem za nekaj minut postavite v zamrzovalnik. To bo pomagalo, da bo sir bolj čvrst in se ne bo raztopil.
– Če želite, da bo sir še bolj hrustljav, lahko uporabite panko drobtine.
– Ocvrte rezine sira lahko postrežete s solato, paradižnikovo omako ali drugimi priljubljenimi prilogami.
S temi triki boste lahko doma pripravili ocvrti sir, ki bo tako dober kot iz restavracije!
(Foto: Getty Images)