Tofu je skrivnost popolne veganske bučne pite!

Tofu je glavna sestavina za puhasto vegansko bučno pito! Ne verjamete? Preberite si, kako z njim pripravite to popolno sladico. Bučna pita je brezčasna klasika, ki je okusna in nasitna. Vendar pa je lahko za vegane težko najti recept, ki je tako puhast in sočen kot tisti z mlekom in jajci. Tukaj je recept za puhasto vegansko bučno pito, ki uporablja tofu kot glavno sestavino. Tofu je odlična alternativa mleku in jajcim, saj je bogat z beljakovinami in vlakninami. Poleg tega ima tofu lahko kremasto teksturo, ki je idealna za pripravo piškotov in peciva. V tem receptu tofu nadomesti mleko in jajca v tradicionalni bučni piti. Rezultat je puhasta in sočna pita.
Tukaj je recept:
Sestavine
– 1 skodelica (200 g) sladkorja
– 1 skodelica (240 ml) rastlinskega mleka
– 1 žlička vaniljevega ekstrakta
– 1 skodelica (240 g) zdrobljenega tofuja
– 1 skodelica (240 g) bučne kaše
– 1/2 skodelice (60 g) moke
– 1/2 žličke pecilnega praška
– 1/2 žličke sode bikarbone
– 1/2 žličke soli
– 1/2 skodelice (70 g) narezanih oreščkov ali semen

Navodila
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. V veliki skledi zmešajte sladkor, rastlinsko mleko, vaniljev ekstrakt, tofu, bučno kašo, moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. Dodajte oreščke ali semena in dobro premešajte. Testo zlijte v namaščen in pomokan pekač za torto. Pecite 45-50 minut, ali dokler zobotrebec, ki ga vstavite v središče, ne pride ven čist. Pustite, da se pita ohladi v pekaču približno 15 minut, preden jo prevrnete na rešetko, da se popolnoma ohladi.
Postrezite z vašimi najljubšimi dodatki, kot so sladoled, smetana ali čokoladna glazura. Dober tek!
(Foto: Getty Images)