Kuhan krompir je lahko še boljši, če ga solite na ta način!
Soliti krompir pred ali po kuhanju?
To je vprašanje, ki si ga je že kdaj postavil vsak kuharski navdušenec. Obstaja več mnenj kda je idealen čas za soljenje kuhanega krompirja.
Zakaj?
Krompir vsebuje škrob, ki se med kuhanjem spremeni v sladkor. Soljenje krompirja pred kuhanjem bo povzročilo, da bo krompir še slajši. Soljenje krompirja po kuhanju pa bo povzročilo, da bo krompir bolj sladek in bolj kremast.
Torej kako soliti kuhan krompir?
Ko je krompir kuhan, ga lahko solite po okusu. Lahko ga solite z grobo soljo, fino soljo ali pa z mešanico soli in začimb.
Tukaj je le nekaj nasvetov za soljenje kuhanega krompirja
– Za bolj okusen krompir ga solite z grobo soljo.
– Če želite, da bo krompir bolj kremast, ga solite z mešanico soli in olja.
– Če želite, da bo krompir bolj sladek, ga solite z mešanico soli in sladkorja.
Solite ga po vašem okusu. Prepričani smo, da se boste razveselili rezultata.
(Foto: Getty Images)