To je preprost recept za kisanje zelja

Kislo zelje je fermentirano zelje, ki je v Srednji Evropi je kislo zelje priljubljeno že več stoletij.
Kislo zelje lahko postrežemo kot solato ali prilogo. Je vir probiotikov, ki so koristni za zdravje črevesja. Priprava kislega zelja je zelo hitra in enostavna. Sveže zelje drobno narežemo in fermentiramo.

Sledite temu postopku za okusno kislo zelje:
Zelje drobno narežite. Zmešajte eno žlico soli, eno žlico sladkorja, 120 ml jabolčnega kisa in 60 ml vode. Mešanico segrevajte in mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. V lonec dodajte narezano zelje in dobro premešajte.
Kuhajte in mešajte na srednji temperaturi toliko časa, da se zelje zmehča, nato pa ga razdelite v čiste kozarce za vlaganje in pokrijte s filtrirnim papirjem za kavo. Zelje marinirajte čez noč in naslednji dan zatesnite kozarec ter ga postavite na hladno. Dober tek!
Foto: freepik.co