To je okusna predjed, ki izhaja iz Italije
Pečen goveji carpaccio je okusna in elegantna jed, ki jo lahko postrežemo kot predjed.
Karpačo
Karpačo je italijanska jed, ki jo tradicionalno pripravimo iz tanko narezane govedine ali ribe. Rezine so zelo tanke, saj tako povečamo mehkobo in teksturo mesa. Govejo pečenko običajno srednje zapečemo, da se zagotovi mehka in sočna tekstura, pred rezanjem pa počakamo, da se ohladi.
Karpačo postrežemo z aromatičnim prelivom ali omako, po navadi iz oljčnega olja, limoninega soka, gorčice, kaper in parmezana. Omaka bo izboljšala celoten okus jedi. Karpačo pogosto okrasimo s svežo rukolo, kaprami ali zelišči.
Tradicionalni karpačo je iz govedine, lahko pa ga pripravimo tudi iz tune, lososa ali pese
Gordon Ramsay
Gordon Ramsay je svetovno znani kuharski mojster. Poznamo ga tudi kot voditelja oddaje MasterChef. Tudi sam je pripravil pečen goveji karpačo z rukolo in parmezanom. Z nekaj dodatki pa je jed še popestril.
Foto: Instagram/gordongram