Kostanjeva juha je jesenski hit, ki ga nikakor ne smete zamuditi

Kostanjeva juha je ena izmed najbolj priljubljenih jesenskih jedi. Je kremasta, bogata in polna okusa. Toda ali veste, kaj je v resnici kostanjeva juha? Ne, ni juha iz kostanjevih lupin! Ko pomislite na kostanjevo juho, si verjetno predstavljate juho iz kostanjevih lupin. Vendar pa to ni res. Kostanjeva juha je narejena iz kostanjevega pireja. Kostanje najprej olupite in skuhajte, nato pa jih zmeljite v pire.

Torej kaj je kostanjev pire?
Kostanjev pire je pripravek iz kuhanih in zmletih kostanjev. Je kremaste teksture in bogatega okusa. Kostanjev pire lahko kupite v trgovini ali pa ga pripravite kar sami.
Kako pripraviti kostanjevo juho?
Za pripravo kostanjeve juhe potrebujete naslednje sestavine
– 500 g kostanjev
– 1 čebula
– 2 stebla zelene
– 1 korenček
– 1/2 l zelenjavne jušne osnove
– 100 ml smetane za kuhanje
– sol, poper
Priprava
Kostanje olupite in skuhajte. Čebulo, zeleno in korenček sesekljajte in prepražite na olivnem olju. Dodajte kostanjev pire in pražite še nekaj minut. Zalijte z zelenjavno jušno osnovo in smetano za kuhanje ter kuhajte, da se juha zgosti. Začinite s soljo in poprom.
Kostanjeva juha je odlična izbira za jesenski obrok. Je okusna, hranljiva in polna okusa. Če še niste poskusili kostanjeve juhe, jo vsekakor poskusite. Ne bo vam žal!
(Foto: Getty Images)