Ta olja so lahko bolj škodljiva, kot si mislite!
Če ste eden od mnogih ljudi, ki uporabljajo olje za kuhanje, veste, da je pomembno izbrati zdravo olje. Vendar pa obstaja nekaj olj, ki so lahko bolj škodljiva, kot si mislite. V tem članku bomo razpravljali o najbolj nezdravih oljih za kuhanje in o tem, zakaj jih je treba izogibati.
Tukaj je 5 najbolj nezdravih olj za kuhanje
Laneno olje
Laneno olje je bogato z omega-3 maščobnimi kislinami, ki so zdrave za srce. Vendar pa je tudi zelo občutljivo na toploto in lahko pri segrevanju postane škodljivo.
Sezamovo olje
Sezamovo olje je bogato z antioksidanti in ima okusen okus. Vendar pa ima tudi nizko toplotno točko, kar pomeni, da se lahko pri segrevanju hitro pokvari.
Koruzno olje
Koruzno olje je poceni in vsestransko uporabno. Vendar pa je tudi bogato z nasičenimi maščobnimi kislinami, ki lahko povzročijo povišanje holesterola.
Palmovo olje
Palmovo olje je še eno poceni in vsestransko uporabno olje. Vendar pa je tudi bogato z nasičenimi maščobnimi kislinami in lahko povzroči povišanje holesterola.
Hidrogenirano olje
Hidrogenirano olje je olje, ki je bilo obdelano s kemičnim postopkom, ki mu doda trdne maščobe. Hidrogenirana olja so pogosto uporabljena v predelani hrani, saj so cenejša in imajo daljšo rok trajanja. Vendar pa so tudi zelo škodljiva za zdravje in lahko povečajo tveganje za srčne bolezni, možgansko kap in druge bolezni.
Torej, pazite pri vaši izbiri olja za kuhanje!
(Foto: Getty Images)