Triki za najboljši domač puding

Kuhanje pudinga je preprost in zabaven kulinarični podvig. Domač puding je najboljši, zato smo za vas pripravili nekaj trikov, kako do še boljšega domačega pudinga.
Izberite ponev s težkim dnom brez prijema. Za mešanje potrebujete metlico ali leseno žlico. Tako boste preprečili, da bi se vam puding prilepil na dno in prismodil.
Uporabite kakovostno in sveže mleko. Mešanico za puding postopoma dodajajte vročemu mleku in nenehno mešajte, da preprečite nastajanje grudic. Puding kuhajte na srednji temperaturi, da se okusi lepo zlijejo. Bodite potrpežljivi in počakajte, da se puding počasi zgosti.

Ko puding doseže želeno konsistenco, ga odstranite z ognja, da se ne zažge. Bodite ustvarjalni pri okusih. Po želji dodajte sestavine, kot so kakav v prahu, stopljena čokolada ali sadni sirupi.
Puding za nekaj ur postavite v hladilniku, lahko pa ga pustite kar čez noč. Počakajte, da se strdi in ga nato postrezite.
Puding lahko postrežete s stepeno smetano, svežim sadjem ali posujete s kakavom v prahu.
Uživajte v preprosti pripravi pudinga!
Foto: freepik.com