Uživanje krompirja z olupkom prinaša več prednosti
Če krompir zaužijete z olupkom, boste iz njega dobili večji del hranilnih snovi.
Pri pripravi krompirja velikokrat zavržemo olupek. Tukaj je nekaj zanimivih dejstev o prednostih uživanja krompirja z olupkom. Krompirjev olupek je bogat s prehranskimi vlakninami, ki pripomorejo k zdravi prebavi in preprečuje zaprtost. Vlaknine v živilu zagotavljajo tudi občutek sitosti, zato so nam lahko v pomoč pri uravnavanju telesne teže.
Krompirjev olupek je dober vir pomembnih vitaminov in mineralov. Vsebuje kalij, ki je zelo zdrav za uravnavanje krvnega tlaka. V olupki se skrivajo tudi vitamin C, vitamin B6 in železo. Ta hranila prispevajo k boljšemu počutju.
Krompirjeve lupine vsebujejo tudi antioksidante, ki so zelo koristni za zdravje, saj zmanjšujejo tveganja za kronične bolezni in spodbujajo zdravje srca.
Uživanje krompirja z olupkom ima številne prednosti, vendar je potrebno poskrbeti, da ga pred zaužitjem temeljito očistimo.
Foto: pexels.com