Nekaj idej, kako porabiti domača jabolka

Jeseni se naša zaloga jabolk obilno poveča in s tem tudi ideje, kako jih porabiti. Poleg klasične jabolčne pite in jabolčnega zavitka vam ponujamo še nekaj ustvarjalnih načinov za uporabo jabolk.
Jabolčni čips:
Jabolčni čips je zdrav in enostaven prigrizek. Jabolka narežite na tanke rezine in jih potresite s cimetom. Pecite jih toliko časa, da rezine postanejo hrustljave.

Waldorfska solata:
Osvežilna solata, ki jo pripravimo iz narezanih jabolk, zelene, rozin in orehov. Prelijte jo še s kremnim prelivom in postrezite.
Jabolčni namaz:
Olupljena in narezana jabolka počasi kuhajte s sladkorjem in z začimbami po okusu, dokler ne dobite mazljivega namaza.
Karamelna jabolka:
Stopite karamelo in vanjo potopite krhlje jabolk. Povaljajte jih v svojih najljubših dodatkih, kot so oreščki ali čokoladni koščki.

Jabolčne palačinke:
Za popestritev okusa dodajte naribana jabolka v testo za palačinke.
Pečena jabolka:
Jabolka izdolbite in jih napolnite z mešanico ovsenih kosmičev, rjavega sladkorja in masla. Postavite jih pečico za toliko časa, da se zmehčajo.

Jabolčni smoothie:
Zmiksajte narezana jabolka, jogurt, med in cimet za osvežilen jutranji napitek.
Jabolčni čatni:
Jabolka popražite s čebulo, kisom in začimbami, da dobite aromatično omako, ki je odlična za meso na žaru ali sendviče.
Jabolka lahko izboljšajo številne jedi zaradi svoje hrustljave teksture in naravne sladkosti. Jabolka so vsestranska sestavina za kuhanje in peko.
Foto: pexels.com