Čisto resno. To je popoln trik za vse ljubitelje čokolade!

Ste vedeli, da lahko čokolado stopite s sušilnikom za lase? Ne, to ni šala! Z nekaj preprostimi triki lahko pripravite popolno čokoladno glazuro ali kremo, ne da bi se morali ukvarjati z vročim vodnim parom ali mikrovalovno pečico.
Kako to deluje?
Ko čokolado segrevamo s sušilnikom za lase, se molekule čokolade začnejo premikati hitreje. To povzroči, da se čokolada raztopi in postane tekoča.

Kaj vse potrebujete?
– Čokolado (lahko uporabite katero koli vrsto čokolade, ki vam je všeč)
– Sušilnik za lase
– Posodo za čokolado
– Žlico
Navodila:
Čokolado nalomite na koščke in jo vlijte v posodo. Sušilnik za lase nastavite na najvišjo temperaturo in ga držite približno 10 cm nad čokolado. Nenehno mešajte čokolado z žlico, da se enakomerno raztopi. Ko je čokolada popolnoma stopljena, jo lahko uporabite za glazuro ali kremo.
Še koristni nasveti
Če želite, da je čokolada bolj gladka, jo lahko segrejete v vodni kopeli. Če želite, da je čokolada bolj kremasta, lahko dodate malo mleka ali smetane. Vendar pozor! Ne pregrejte čokolade, sicer bo postala grenka. Ne dopustite, da čokolada zavre, sicer bo postala grudasta.
Poskusite sami in se prepričajte, da to res deluje!
(Foto: Getty Images)