Različni načini priprave pokrovač
Pokrovače so izvrstna morska jed, ki s svojim nežnim, sladkim okusom in mehko teksturo razvajajo brbončice po vsem svetu.
Pokrovače lahko pripravimo na različne načine. Lahko jih pečemo v ponvi, pečici ali na žaru, uživamo pa lahko tudi surove. Pokrovače imajo tudi številne prehranske prednosti. Imajo malo kalorij in so odličen vir pustih beljakovin. Vsebujejo pomembne minerale, kot sta magnezij in kalij. Bogate so tudi z vitaminom B12, ki pripomore k zdravju krvnih celic in živcev.
Priprava pokrovač
V ponvi: Če pokrovače popečemo na maslu, lahko dosežemo hrustljavo karamelizirano zunanjost, notranjost pa bo ostala mehka. To tehniko je izbral svetovno znani kuharski mojster Gordon Ramsay. Meso pokrovač je popekel na maslu in ga postregel s pikantno omako.
Na žaru: Prava specialiteta so tudi pokrovače na žaru, saj jim okus po dimu še poveča naravno sladkost.
Testenine: Morske testenine z omako, v kateri so se kuhale pokrovače, so okusna izbira za hranljiv obrok, ki je povsem enostaven za pripravo.
Najboljše pokrovače so tiste, ki jih pridobimo naravnost iz morja. Zaradi izvrstnega okusa, vsestranskosti in hranilne vrednosti so priljubljena sestavina v kuhinjah po vsem svetu.
Foto: freepik.com