To so najboljši triki do popolne gobove juhe

Gobova juha je slastna jesenska poslastica, ki je pripravljena iz različnih vrst gob, ki jih dušimo z aromatičnimi zelišči, čebulo in česnom. Kremasta gobova juha je odlična za jesen ali kateri koli letni čas.
Priprava popolne gobove juhe je pravi kulinarični užitek. S pomočjo nekaj trikov in tehnik pa bo vaša gobova juha popolna.
Izberite prave gobe
Vrsta gob, ki jih boste uporabili lahko bistveno vpliva na okus juhe. Gobe, ki se najbolje podajo gobovi juhi so cremini, beli gomolj, shiitake ali mešanica različnih gob. Gobe morajo biti kakovostne in sveže.

Priprava
Gobe hitro vpijejo vodo, zato se pogosto zgodi, da je juha vodena. Svetujemo vam, da namesto pranja v vodi, gobe nežno očistite z vlažno krpo ali mehko krtačko, da se znebite umazanije. Očiščene gobe narežite na majhne kocke.
Dušite
Narezane gobe najprej prepražite na maslu ali oljčnem olju na srednji temperaturi. Počakajte, da spustijo tekočino in jih še naprej pražite, da postanejo rjave barve. To bo še dodatn okrepilo njihov okus.
Dodatki
Pri dušenju gob dodajte aromatične snovi, da izboljšate okus. Dodajte čebulo, česen in zelišča po želji. kot so čebula, česen in zelišča, da izboljšate okus.

Počasno kuhanje
Dušenim gobam in začimbam počasi dodajajte jušno osnovo. Po vsakem dodajanju juhe pustite, da rahlo vre. Tako se bodo okusi zlili in gobe bodo postale mehke. Za žametno teksturo juho pretlačite do gladkega. Uporabite potopni mešalnik ali kuhinjski robot.
Na koncu juhi dodajte smetano ali mleko, da bo vaša gobova juha kremasta. Začinite s soljo in poprom ter servirajte. Dober tek!
Če boste sledili tem nasvetom, boste pripravili popolno gobovo juho, s kremasto teksturo odličnim okusom. Sestavine in začimbe prilagodite svojemu okusu.
Foto: freepik.com