To so jesenske jedi, ki ne smejo manjkati na meniju

Jesen je sezona bogatih in okusnih jedi, ki jih pripravimo doma. Tukaj je nekaj priljubljenih jesenskih jedi, ki ne smejo manjkati na meniju:
Bučna juha: Kremasta bučna juha je značilna jesenska jed, ki jo pripravimo iz doma vzgojenih buč. Začimbe, ki se odlično podajo k domači bučni juhi so muškatni orešček, cimet in nageljnove žbice, ki dajejo juhi pomirjujoč okus.

Pečena koreninska zelenjava: Zelenjavo, kot so korenje, pastinak, sladki krompir ali pesa, lahko uporabimo kot barvito jesensko prilogo. Popečemo jo na olivnem olju in začinimo z zelišči in česnom.
Rižota z maslenimi bučkami: Odlična jesenska jed je tudi kremasta rižota z okusom maslenih bučk, ki nudijo oreškast okus jesenskim obrokom. Rižoti dodajte zelišča in parmezan ter uživajte v jesenskih okusih.
Jabolčna pita: Jesen je sezona jabolk. Ni boljšega kot peka jabolčne pite na hladen deževen dan. Naj vaš dom zadiši po sveže pečeni jabolčni piti s hrustljavo skorjico.

Polnjene paprike: Paprike, polnjene z mešanico riža, začinjenega mletega mesa in zelenjave, so hitra in enostavna jesenska jed, ki se še posebej prilega ob hladnem in deževnem vremenu.
Te jesenske jedi poudarjajo okuse sezone, zato so odlična izbira za prijetna kosila v krogu družine.
Foto: pixabay.com