Kako se kurkuma ujema s pohorsko omleto?

Pohorska omleta izhaja iz Pohorja in je slovenska tradicionalna sladica. Testo omlete je podobno testu za rolado. Je zapognjeno in napolnjeno z dodatki po želji, kot so marmelade, sveže sadje in sladkor v prahu.
Tudi Vita (mama kuha) je pripravila okusno pohorsko omleto in recept delila na Instagramu. Receptu pa je dodala prav posebno sestavino – kurkumo. Kurkuma je zelo zdrava začimba, ki jo lahko uporabimo tudi kot naravno barvilo.
Za nadev si je izbrala stepeno smetano in sveže sadje. Izgleda zelo okusno!
Sestavine:
– 3 jajca
– 2 žlici sladkorja
– 3 žlice gladke moke
– Ščep soli
– 1 Žlička vaniljeve paste
Beljake stepemo. V drugi posodi zmiksamo rumenjake s sladkorjem, da čim bolj narastejo (vsaj 10 min) in z lopatko dodamo presejano moko, vaniljevo pasto in sneg beljakov. Nežno premešamo in vlijemo v pomaščen pekač premera cca 15 cm.
Pečemo 8 minut na 200 stopinjah in še vroč biskvit prepognemo, da se nam ne zlomi. Premažemo z marmelado (brusnica, malina, jagodičevje …) in napolnimo s stepeno sladko smetano.
Okrasimo s svežim jagodičevjem in posujemo s sladkorjem v prahu.