Arašidovo maslo: Vsestranska uporaba in hranilne vrednosti

Arašidovo maslo je kremast namaz, katerega glavna sestavina so praženi arašidi.
Hranilne snovi
Arašidovo maslo je zelo močno hranilno živilo. Vsebuje veliko beljakovin, zato je priljubljena sestavina tudi pri vegetarijanskih in veganskih jedeh. Vsebuje zdrave maščobe, ki pripomorejo k zdravju srca, in pa vitamine in minerale.
Arašidovo maslo je tudi vir prehranskih vlaknin. Te pripomorejo k zdravju prebavil.

Kulinarika
Arašidovo maslo je kulinarično zelo uporabno. Odlično se ujema v kombinaciji z bananami in medom, dodamo pa ga lahko tudi slanim jedem, kot je na primer slanina.
Arašidovo maslo izboljša okus sladicam, kot so piškoti, browniji in peciva, lahko pa ga uporabimo kot dodatek omakam. Žlica arašidovega masla bo izpopolnila tudi okus in hranljivost smutijev.
Nasitnost
Arašidovo maslo je zelo nasiten dodatek jedem, saj kombinacija beljakovin in zdravih maščob poskrbi za občutek sitosti.
Pripravite domače arašidovo maslo
Arašidovo maslo je zelo enostavno za pripravo, saj zanj potrebujete zelo malo sestavin. Domača priprava arašidovega masla vam omogoča tudi prilagoditev sestavin, zato lahko okuse prilagodite svojim željam
Potrebujete le 2 skodelici praženih arašidov, 2 žlici medu in sol.
Arašide zmeljite v kuhinjskem robotu, da dobite kremast namaz. Dodajte mu med in sol, ter dobro premešajte. Po okusu prilagajajte sestavine, da bo arašidovo maslo ustrezalo vašim željam.

Arašidovo maslo lahko poleg namaza uporabimo za izboljšavo številnih jedi, sladkih in slanih. Je okusen dodatek, poln hranilnih snovi.
Foto: freepik.com