Ta trik bo poskrbel, da bodo vaše solate imele neverjeten okus!

Ste naveličani dolgočasnih, brezokusnih solat? Popestrite dogajanje s peko na žaru! To poudari naravno sladkost zelenjave in ji doda okus po dimu, ki bo solate naredil bolj okusne.

Tukaj je opis, kako speči zelenjavo na žaru
Zelenjavo operite in posušite. Zelenjavo narežite na koščke. Zelenjavo premažite z oljčnim oljem. Zelenjavo pecite na žaru na srednji temperaturi nekaj minut na vsaki strani ali dokler ni rahlo ožgana. Zelenjavo odstranite z žara in pustite, da se nekoliko ohladi. Zelenjavo z žara prelijte z najljubšim solatnim prelivom in uživajte!
Tukaj je nekaj nasvetov za peko zelenja na žaru
Zelenjavo pecite na žaru, dokler ni rahlo ožgana, vendar ne zažgana. Če na žaru pečete občutljivo zelenjavo, jo lahko spečete v košarici za žar ali litoželezni ponvi, da ne bo padla skozi rešetke. Ko boste naslednjič iskali način za popestritev solate, poskusite z zelenjavo na žaru!
(Foto: Getty Images)