To so najboljše smernice združevanja različnih vrst vina z jedmi
Kombiniranje vina s hrano je prava umetnost, ki lahko izboljša kulinarično izkušnjo. Različne vrste vina se različno ujemajo z določenimi jedmi. To so najboljše kombinacije:
Belo vino
Chardonnay je belo vino, ki se dobro ujema z bogatimi in kremastimi jedmi. Kozarček postrezite ob maslenih jedeh iz morskih sadežev ali pa zraven piščanca Alfredo.
Sauvignon Blanc se zaradi svoje kislosti odlično poda k lažjim jedem. Najbolje se ujema s solatami, kozjim sirom ali pa morskimi sadeži.
Rizling je sladko belo vino, ki se odlično poda k tajskim, kitajskim in indijskim jedem, saj zaradi svoje sladkosti uravnovesi pikantnost azijskih jedi. Rizling se dobro ujema tudi s sadnimi sladicami.
Rdeče vino
Cabernet Sauvignon ne sme manjkati pri jedeh iz rdečega mesa, kot so različni zrezki ali burgerji.
Merlot se odlično poda k pečenim jedem ali jedem z žara. Postrezite ga ob piščančjem mesu, dobro pa se ujema tudi s testeninami s paradižnikovo omako.
Peneče vino
Peneče vino je odlična izbira za praznovanja in zabave, če pa ga kombiniramo z morskimi jedmi, pa bo dodatno poskrbel za popestritev okusov. Postrezite ga s sušijem ali kaviarjem za še boljše morsko doživetje. Peneče vino se odlično poda tudi k slanim prigrizkom.
Združevanje vina in hrane nam lahko nudi čudovito kulinarično razvajanje.
Foto: pixabay.com