Te ribe so preveč občutljive za peko na žaru (in katere ribe lahko spečete namesto njih)

Ribe na žaru so okusen in zdrav obrok, vendar pri peki na žaru niso vse ribe enake. Nekatere ribe so preprosto preveč občutljive ali luskaste, da bi prenesle visoko temperaturo žara, zato bodo na koncu suhe in prepečene.
Tukaj so vrste rib, ki se jim morate izogibati pri peki na žaru
vahnja
oslič
brancin
tilapija
polenovka
Vse te ribe so zelo puste in imajo nežno meso, ki na žaru zlahka razpade. Če se odločite za peko teh rib na žaru, jih je treba peči na nizki temperaturi in zelo paziti, da se ne prepečejo.
Tukaj je nekaj boljših možnosti za peko rib na žaru
losos
mahi-mahi
mečarica
tuna
morska plošča

Vse te ribe so debelejše in imajo bolj čvrsto meso, zato so primernejše za peko na žaru. Imajo tudi močnejši okus, ki je primeren za peko na žaru. Ko boste naslednjič nameravali peči ribe na žaru, se izogibajte nežnim in luskastim ribam. Namesto tega se odločite za debelejše ribe z bolj aromatičnim okusom, ki se bodo zagotovo izkazale za okusne.
(Foto: Getty Images)