Recept Patricie Pangeršič: Zdrava panakota
Panakota je elegantna italijanska sladica, ki je postala priljubljena po vsem svetu zaradi svoje nežne teksture in vsestranskih okusov. Panna cotta v prevodu pomeni “kuhana smetana”. Narejena je iz težke smetane, sladkorja in želatine.
Panakota se odlično ujema z raznimi prelivi in dodatki. K panakoti se najbolje poda sadni preliv, lahko pa si izberete tudi čokoladnega ali karamelo.
Znana slovenska fitnes trenerka Patricia Pangeršič pa pripravi panakoto malo drugače. Uporabi lahke sestavine, zato njena panakota ni tako “pregrešna” sladica.
Sestavine, ki jih potrebujemo za “manj pregrešno” panakoto:
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 žlica namaza Philadelphia
- 1 žlica sladila
- Želatina
- Jagode
Priprava:
Zmiksamo jagode ali katero koli drugo sadje. V skledico damo dve zvrhani žlici grškega jogurta, eno žlico lahkega Philadelphia namaza, 6 žlic vode, sladkamo in dobro premešamo. Po navodilu na embalaži pripravimo manjšo količino želatine in jo vmešamo v kremo. Na dno razporedimo sadni pire, nanj kremo in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
Foto: Instagram/patricia_pangersic