Ta trik bo vaše jagodičevje ohranil sveže dlje časa
Ali ste vedeli, da lahko sveže jagodičevje ohranite sveže dlje časa, če jih namočite v šibko raztopino kisa? Ta preprost trik uniči spore plesni in bakterije, ki so glavni vzrok za kvarjenje jagodičevja. To storite tako, da v veliki skledi zmešate 1 skodelico belega kisa s 3 skodelicami hladne vode. Dodajte jagodičevje in jih pustite namakati 1-2 minuti. Nato jagodičevje odcedite in jih sperite s hladno vodo. Osušite jih s papirnato brisačo in jih shranite v nepredušno zaprti posodi v hladilniku. S tem preprostim trikom boste v svežih jagodah lahko uživali dlje časa.
Tukaj je še nekaj dodatnih nasvetov za ohranjanje svežine jagodičevja
Izločite vse jagodičevje, ki so obtolčene ali plesnive. Jagodičevje nežno operite pod hladno vodo. Pred shranjevanjem jagodičevje temeljito posušite. Jagodičevje shranjujte v nepredušno zaprti posodi v hladilniku. Jagodičevje ne shranjujte v bližini drugega sadja in zelenjave, ki proizvaja etilen, kot so npr. jabolka, banane in paradižnik.
(Foto: Getty Images)