Mise en place je kuharjevo tajno “orožje”

Se vam kdaj zgodi, da imate neurejeno desko za rezanje in sestavine raztresene po vsej kuhinji? Če je tako, niste edini. Vendar obstaja preprost način, kako poskrbeti za urejenost kuhinje in učinkovito kuhanje – shranite svoje sestavine v pekač za mafine. Mise en place je francoski izraz, ki pomeni “vse na svojem mestu”. To je tehnika kuhanja, ki vključuje pripravo vseh sestavin, preden začnete kuhati. Tako lahko prihranite čas, se izognete napakam in poskrbite, da bo vaša hrana popolna.
Kako torej shranite mise en place v pekač za mafine? Preprosto! Vsak lonček pekača za mafine preprosto obložite s papirnatim vložkom ali pergamentnim papirjem, nato pa dodajte pripravljene sestavine. V pekač za mafine lahko shranite surovo meso, zelenjavo, sadje, začimbe in celo suhe sestavine. Ko napolnite pekač za mafine, ga lahko preprosto prenesete z deske za rezanje na kuhalno ploščo ali v pečico. Tako boste v kuhinji ohranili čistočo in organizacijo, poleg tega pa bo vaš postopek kuhanja učinkovitejši.

Ko boste naslednjič kuhali, poskusite shraniti svoje sestavine v pekač za mafine. Veseli boste, da ste to storili!
(Foto: Getty Images)